Небезпечна бритва Fontenille134, Франція, кадрбек 6/8, офорт Дамаск, кінець XLX - початок XXv.

Ставок:
1
Макс. ставка:
2 527 грн
Додано:
06.06.2023, 21:47
Стежить за лотом: 13 людей
Додано:
06.06.2023, 21:47
Небезпечна бритва Fontenille134, Франція, кадрбек 6/8, офорт Дамаск, кінець XLX - початок XXv.
Лот проданий (1 ставка)
09.06.2023, 21:47:15
2 527 грн
Небезпечна бритва Fontenille134, Франція, кадрбек 6/8, офорт Дамаск, кінець XLX - початок XXv.

Опис

Матеріал:
Французька сталь, целулоїд, латунь.
Французская сталь, целлулоид, латунь.
Стан:
По фото.
По фото.
Реставрація:
Я цього не роблю.
Мною нет.
Дефекти:
По фото.
По фото.
Показати оригінал
Відправлення лота:
Україна,Увесь світ
Доставка:
Доставка будь-якою поштою, що знаходиться в місті продавця після передоплати одержувачем.Упаковка, доставка, страхування за рахунок одержувача.Або оплата готівкою при особистій зустрічі. (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Старий французький каркас від легендарного виробника в дуже хорошому стані з оригінальною коробкою, виготовленої в кінці XLX і початку ХХ століття будинком FONTENILLE-ROCHIAS & MOREL, заснованим в 1860 році. Основною продукцією компанії були ріжучі інструменти і столові прилади всіх видів. Торгова марка Fontenille 134 була присвоєна Клоду Фонтені в 1880 році, пізніше на продукцію Fontenille 134 стали ставити клеймо Medaille d'or (Золота медаль), що свідчить про високу оцінку журі щорічної виставки. У 1924 році був відкритий музей Фонтеній-Мондьєр, який згодом став частиною музейної спадщини міста Тьєр.Я купив цю раму на ebay у французької мадам, яка, мабуть, успадкувала спадщину у вигляді трьох десятків бритв, гоління і мисливських аксесуарів тих років в первозданному стані. Сама бритва, судячи з умови, використовувалася дуже мало, або не в all.It була заточена Майстром на японських водяниках Naniwa SS до фінішу на 12000grit. Ріжуча кромка витягується тонкою рівномірною смужкою з двох сторін, що показує відмінну геометрію леза. Оригінальність цього примірника полягає в красивому малюнку дамаської сталі, нанесеному на лезо з двох сторін, швидше за все, електрохімічним травленням! Клинок з більш твердої сталі має конічний перетин, в місці з'єднання з прикладом 0,8 мм, на ріжучій кромці 0,4 мм! Ширина леза в найширшій частині становить 6/8 дюйма.Приклад також конічної форми від 2мм на хвостовику 5,8 мм на носку, при цьому кований, як видно з характерного малюнка на спині графа! Лезо щільно вписується в підкладку і фіксується кінцем в клині. Целулоїд пера привів трохи, що трапляється в такі поважні роки, але на функціональності це ніяк не впливає. Гоління на рівні кращих француженок - м'які і зручні! Голилася кілька разів, решту часу перебувала в консервації. На лицьовій стороні графа є відмітний знак-Fontenille 134 Medaille d'or (Золота медаль) і каталожний номер 17.На лицьовій частині приклада розміщено штамп mondain-світська леза.На зворотному боці приклада над лезом розміщено штамп déposé - депозит, прикріплення.На ситцевому, добре збереженому, міцному футлярі наклейка з написом французькою мовою Ce RASOIR est un outil de qualité, qui vous fera un long usade. (Ця бритва - якісний інструмент, який стане в нагоді надовго). А також по всьому периметру англійською мовою-QUALITY ASSURANCE, STEEL 1 CHOICE, FIRST QUALITY, LUXURY. У спеціальній вітрині стоїть штамп каталогу No 17
Відмінний екземпляр від легендарного виробника для колекції або отримаєте кайф від гоління!
Від фото в іншому світлі. Вона прийде до господаря повністю готовою до гоління, стерильною і злегка змащеною. Стенд не входить в лот. Торг без резерву. Дивіться й інші мої лоти.
Старый французский фреймбек от легендарного производителя в очень хорошем состояни с оригинальной коробочкой, изготовленный в конец ХlХ-начале ХХ века домом FONTENILLE–ROCHIAS &MOREL, основанным в 1860 году. Основной продукцией предприятия был режущий инструмент и столовые приборы всех видов. Торговая марка Fontenille 134 была закреплена за Клодом Фонтений в 1880 году, позднее на изделиях Fontenille 134 стали ставить клеймо Medaille d'or (Золотая медаль), что говорит о высокой оценке жюри ежегодной выставки. В 1924 году открылся музей Fontenille-Mondière, ставший в последствии частью музейного наследия города Тьер.Куплен этот фрейм мной на ebay у одной французской мадам, которой видно досталось наследство в виде трех десятков бритв , бритвенных и охотничьих принадлежностей тех лет в первозданном состоянии. Сама бритва, судя по состоянию, использовалась очень мало, или вообще не использовалась.Была заточена Мастером на японских водниках Naniwa SS до финиша на 12000грит. Режущая кромка вытянулась тоненькой равномерной полоской с обеих сторон, что показывает отличную геометрию клинка. Оригинальность этого экземпляра заключается в красивом рисунке под дамасскую сталь, нанесенном на лезвие с обеих сторон, скорее всего электрохимическим травлением! Лезвие из более твердой стали имеет коническое сечение, в месте сопряжения с обухом 0,8 мм, у режущей кромки 0,4мм! Ширина клинка в самой широкой части 6/8 дюйма.Обух тоже конической формы от 2мм на хвостовике 5,8 мм на носке, при этом кованый, что видно по характерному рисунку с обратной стороны эрля! Лезвие входит плотно в обклад и фиксируется торцом в клинышек. Целлулоид ручки немного повело, что в таких почтенных годах бывает, но на функционал не влияет. Бреет на уровне лучших француженок- мягко и комфортно! Брился несколько раз, остальное время лежала в консервации. На лицевой части эрля клеймо-Fontenille 134 Medaille d'or (Золотая медаль) и номер по каталогу 17.На лицевой части обушка клеймо mondain-светская львица.На тыльной стороне обушка над лезвием клеймо déposé- депозит, вложение.На коленкоровом, хорошо сохранившемся, крепком футляре, наклейка с надписью на французском Ce RASOIR est un outil de qualité, qui vous fera un long usade.(Эта БРИТВА-качественный инструмент, который вам пригодится надолго). А так же по периметру на английском-ГАРАНТИЯ КАЧЕСТВА , СТАЛЬ 1 ВЫБОР, ПЕРВОЕ КАЧЕСТВО ,ЛЮКС. В специальном окошке стоит штампик каталожного номера 17
Отличный экземпляр от легендарного производителя для коллекции или получить кайф от бритья!
По фото в различном свете. Прийдет владельцу полностью готовой к бритью, стерильной и слегка смазанной. Подставка в лот не входит. Торг без резерва. Смотрите и другие мои лоты.
Показати оригінал

Базовою мовою Сайту є українська. Переклад з інших мов здійснюється за допомогою автоматичного машинного перекладу.

Відтак, Користувачі мають враховувати, що машинний переклад не є точним. У разі виникнення спірних питань щодо точності перекладу, перевага надаватиметься оригіналу тексту Продавця.

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: