Український Нумізматичний Щорічник № 2 (2018)

Ціна:
300 грн
Додано:
26.12.2021, 13:16
Стежить за лотом: 1 людей
Додано:
26.12.2021, 13:16
Український Нумізматичний Щорічник № 2 (2018)
Товар проданий
05.03.2023, 19:59:28
300 грн
Товар продано.
Український Нумізматичний Щорічник № 2 (2018)

Опис

Метал:
Матеріал:
Папір
Стан:
Чудовий, нове видання
Реставрація:
ні
Дефекти:
немає
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
Нова Пошта (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Другий номер журналу «Український Нумізматичний Щорічник», який створено зусиллями провідних нумізматів України, Польщі, Словаччини та Німеччини.
Мета нашого видання – об’єднання нумізматів, боністів, сфрагістів, дослідників історії грошового обігу, археологів, музейних працівників, архівістів, бібліотекарів, експертів-мистецтвознавців, реставраторів, викладачів та студентів, краєзнавців та усіх небайдужих до вітчизняної історії задля створення спільними зусиллями нумізматичного продукту високого рівня, який авторитетно зможе представити Україну у світовій спільноті.
Засновниками видання стали: Інститут історії НАН України, ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Григорія Сковороди» та Центральноукраїнський національний технічний університет.
У першому номері збірника поєднано наукові статті українських та закордонних авторів, огляди нумізматичних конференцій, вагомих подій у нумізматичному світі, а також наукові рецензії на актуальні нумізматичні видання. Тематика опублікованих праць хронологічно висвітлює період від доби Античності до сучасності. Збірник містить праці методологічного характеру, а також нумізматичні дослідження з актуальних напрямків, зокрема: монети грецьких колоній Північно-Західного Причорномор’я, доби раннього Середньовіччя, держави Тевтонського Ордену в Пруссії та Лівонії, Золотої Орди, Угорщини, Речі Посполитої, Російської імперії, Чехословаччини та Польщі, а також дослідження історії створення музейних колекції, особливостей грошового обігу, настільні медалі та предмети фалеристики.
Авторами були представлені актуальні багаторічні дослідження із залученням вагомої джерельної бази, багато архівних, музейних та приватних матеріалів публікується вперше. Журнал наповнено численними ілюстраціями.

Інші лоти продавця

Коментарі 0

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: