Clestin (Carl) SCHLEICHER (1825 Львів - 1903 Падуя) Старий музикант, Старий жебрак

Ставок:
32
Макс. ставка:
250 000 грн
Додано:
22.08.2022, 08:39
Стежить за лотом: 104 людей
Додано:
22.08.2022, 08:39
Clestin (Carl) SCHLEICHER (1825 Львів - 1903 Падуя) Старий музикант, Старий жебрак
Лот проданий за бліц-ціною (32 ставки)
04.09.2022, 04:50:53
250 000 грн
Clestin (Carl) SCHLEICHER (1825 Львів - 1903 Падуя) Старий музикант, Старий жебрак

Опис

Cправжність:
Період:
Оформлення:
Техніка:
Основа:
Розмір, без рами:
Матеріал:
Портрети: Старий музикант, Старий жебрак
Дерево, олія. Підпис в нижньому куті справа.
Стан:
Кожна робота 12 х 9 см. В рамі: кожна 17 х 14 см.
Надписи на реверсі. Засклені золоті рами. Сколи фарби на краю.
Провенанс: Kunst-Auktionshaus WENDL
August-Bebel-Straße 4 . D-07407 Rudolstadt / Thüringen
103. | SOMMERAUKTION – 25. Juni 2022
Реставрація:
-
Дефекти:
Сколи фарби на краю
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
Нова пошта (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Народився в столиці Королівстві Галичини і Володимерії у Львові (Lemberg) в 1825 році. Шлейхер (вимовляється Schléijer), ймовірно, єврейського походження, жанрист і портретист. Учень всесвітьовідомого Фердинанда Георга Вальдмюллера.
Його мистецтво, по суті, є олійним живописом і демонструє вплив нідерландського жанрового живопису 17 століття. Злет кар’єри припадав на Віденський період приблизно з 1853 до 1871 р. Шляйхер розвивав свої пластичні роботи в стилі костюмбриста. Неодноразово експонувався в Österreichisches Kunstverein (Австрійський клуб мистецтв), де протягом згаданого періоду виставляв жанрові картини з єврейськими сценами.
Останні роки життя провів у Падуї. Згідно з останніми даними, ім'я художника - Целестін Шлейхер, а також згадується мистецтвознавцями як Карл.
Шлейхер особливо відомий анекдотичною складовою його творчості. Він вишукано зображав різні характерні типи свого часу, деякі з них присвячені читанню чи письму. До цих творів належать «Випиваючий», «Картковий гравець» і «Музикант». У «Писарі» головний герой - бенедиктинський монах в окулярах, зайнятий писанням пером на різних паперах. Етюд старого, що зберігається в художньому музеї Бері в Манчестері, представляє старого чоловіка з сигарою та глечиком для пива. Деякі картини Шлейхера представляють жанрові сцени, як, наприклад, казуси «Сцена в таверні», «12 випиваючих», «У трактирі», «Шахісти».
Інші роботи мають певну інтимність, зокрема «Туалет» і «День народження бабусі».Анекдотичний характер живопису Шлейхера, у свою чергу, очевидний у таких роботах, як «Злодій у майстерні художника», «Хай живе вино», «Рідкісний виріб» і «Рука перемоги».
Шлейхер також малював групи священиків, а також рабинів. Постать християнського священика представлена індивідуально в «Старійшині, який веде щоденник», і розглядається в «Шахах», де бенедиктинський монах протистоїть іншому домініканцю, а ще один, францисканець, спостерігає за грою між ними. Що стосується юдаїзму, Шлейхера особливо цікавила дослідження рабинів навколо Талмуду, таким чином сформулював такі праці, як «Рабини в дебатах» і «Талмудичний диспут».
Рабини і талмудисти в картинах Шлейхера
Частина художнього мистецтва Карла Шлейхера тісно пов'язана з юдаїкою та ашкеназьким мистецтвом. Обмін ідеями та тлумаченнями між талмудичними рабинами був темою, якій Шлейхер присвятив значну кількість картин маслом. Переповнені анекдотичним матеріалом, такі картини становлять цінність як джерело вивчення звичаїв євреїв-ашкеназі в Європі, чия культура та спадщина відомі як їдишкайт. Творчість Шлейхера є цінним спадком, оскільки більшість ашкеназьких громад Європи та їхнє культурне розмаїття мають було втрачено через Шоа.
Тема, до якої звертається Шлейхер, стосується як єврейського діалектико-екзегетичного досвіду, так і сучасного мистецтва. Картини Шлейхера характеризуються не лише описовістю, але й чітким відображенням атмосфери навчання, яка керувала життям талмудистів. : вивчення, серйозність і відданість, а також цікаві діалоги

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: