Ікони Богородиця з дитям і похвалою 2005 Альбом

Rates:
1
Max bid:
1 501 UAH
Added:
31.05.2023, 15:28
Watching the lot: 2 people
Added:
31.05.2023, 15:28
Ікони Богородиця з дитям і похвалою 2005 Альбом
Lot sold at blitz price (1 bid)
02.06.2023, 15:26:20
1 501 UAH

39

USD
Ікони Богородиця з дитям і похвалою 2005 Альбом

Description

Material:
бумага
Condition:
Б/у, по фото
Restoration:
нет
Defects:
по фото
Sending lot to:
Ukraine
Delivery:
Nova Poshta (according to the current legislation of the seller's country of residence).
Description:
Гелитович М. Богородиця з Дитям і похвалою (Ікони колекції Національного музею у Львові). – Львів: Свічадо, 2005. – 168 с.
Книга є продовженням праці над публікацією окремих тематичних груп, зокрема іконографічних, зі збірки Національного Музею у Львові і представляє чи не найвідоміший іконографічний сюжет в українському іконописі — «Богородицю з Дитям та похвалою». Книга готувалася одночасно з однойменною виставкою ікон, що зберігаються у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького. У рамках приготування виставки усі твори було відреставровано, окремі з них розкриті з-під пізніших перемалювань.
Серед багатства іконографії Богородиці цей сюжет був особливо популярний, оскільки, як доводить дослідниця, традиційно ікони «Богородиці з Дитям та похвалою» розміщувалися у намісному ряді українських іконостасів. Загалом представлено шістдесят три твори XV-XVIII ст. зі збірки музею, що становлять найбільшу колекцію ікон цієї іконографії в українському мистецтві.
Структура книги повторює попередню — вступна стаття, альбомна частина із детальним каталогом та резюме англійською мовою, але містить більше ілюстрацій фрагментів публікованих творів.

Seller's other lots

Search for lots
* Select a section
Search section
Search:
Search results in: