Тіосечовина 100 грам

Ставок:
0
Макс. ставка:
0 грн
Додано:
09.08.2022, 13:34
Стежить за лотом: Ніхто не стежить
Додано:
09.08.2022, 13:34
"Копарь"  (20.89)
Торги завершені
11.08.2022, 13:33:00
49 грн
Тіосечовина 100 грам, фото №2
Тіосечовина 100 грам, фото №3
Тіосечовина 100 грам, фото №4
ОписВсі фотографії лота 3
Матеріал:
Порошок CH4N2S
Стан:
Свіжий
Реставрація:
...
Дефекти:
...
Місцезнаходження:
Україна, Хмельницька область, Дунаївці
Оплата:
Приватбанк
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
Нова пошта, Укрпошта (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Тіомочевина
Вона ж тіокарбамід, вона ж діамін тіовугольної кислоти. Англ. – Thiourea. Формула – H2NC(S)NH2. Порошок або кристали білого кольору, добре і швидко розчиняючі у воді.
З часом розкладається водою до сірководню, аміаку та вуглекислоти – розчин її завжди має запах тухлих яєць. Основне застосування в нашій справі – одне з небагатьох не смертельно небезпечних сполук (альтернатива – ціаніди лужних металів), які вдало розчиняють сульфід срібла («чорну патину») – з утворенням комплексних сполук. В усіх інших традиційних «чищеннях» срібла – трилоні Б, аміаку, органічних кислотах сульфід срібла не розчиняється зовсім.
Спосіб застосування. Концентрація препарату та кислотність розчину дуже сильно залежить від забруднення монети. Якщо присутня порвана плівка сірого кольору, просто нерівномірно лягла патина, наприклад з експериментами з яйцями – концентрацію варто робити на рівні 1-2 чайної ложки (не у всіх є ваги, тому будемо міряти ложками) на склянку води. Не варто розчиняти в окропі – дуже швидко продукт може розпастися. Якщо плями чорного кольору, покривають до 20-30% площі монети, то варто злегка закислити розчин. Найлегше це зробити лимонною, мурашинною (бажано) або оцтовою кислотою, але оптимальніше всього – ортофосфорною кислотою. Про неї нижче поговоримо. Приблизно четвертина чайної ложки на склянку розчину. Не варто боятися – срібло ні при яких обставинах не «розчиниться» в цих кислотах, через малу частку таких в розчині.
Та і нарешті, якщо монета повністю чорна (не плутати з пожежними монетами!) – такі монети зазвичай трапляюся нам з озер, боліт та іншої місцевості, насиченої сірководнем – то концентрація тіомочевини повинна бути максимальною. Тобто в склянку з гарячою (не окропом) водою насипають повільно препарат до тих пір, доки не перестане розчинятись – готують перенасичений розчин. Після охолодження багато тіомочевини випадає в осад. Видаляти чи ні - не принципово. До всього іншого розчин повинен бути дуже закисленим тими ж кислотами. На прикладі лимонної – чайна ложка на склянку розчину, або столова – концентрованої ортофосфорної. Для прискорення процесу дуже допомагає зазвичай горілка – 30-40 грамів на склянку. Вона сприяє кращому розчиненню тіомочевини, як сильна поверхнево-активна речовина допомагає рівномірно очищатись монеті.
Звичайно, головне – не поспішати і починати з слабо концентрованого розчину. Середній час очищення повністю чорної монети – 15 годин.
Сам пособі препарат отруйний, але не дуже. Пити його безумовно не рекомендується, а працювати краще в тонких хірургічних рукавичках. Нюанси – зазвичай після розчинення чорноти на срібних монетах високої проби залишається білий наліт – це утворюючий паралельно сульфіду хлорид срібла. Тіомочевина з ним також реагує, але дещо повільно. Швидше видаляти його аміаком.
Додаткові можливості. Якщо після чищення ви не будете промивати монету пральним порошком, чи кіп’ятити, чи досконало очищати від залишку препарату, а просто ретельно її ополоснете, протрете та покладете в пластик
Посилання на обговорення:
Тіосечовина 100 грам, фото №2
Тіосечовина 100 грам, фото №3
Тіосечовина 100 грам, фото №4

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: